Home


troephuis
Het troephuis St. Jorisborch (blokhut) is te huur voor jeugdkampen en staat  in het landelijk gelegen Overijsselse Holten (gemeente Rijssen-Holten) Het troephuis is een prachtlocatie voor Scouting / Jong Nederland / kinderkamp / jeugdkampen / zomerkamp / sportkamp.  Je bent zo in ’t bos voor voor grotere groepsspelen zoals vlaggenroof, levend stratego, speurtochten, nordic wandelen, fietsen, greppeltochten, droppings, enz.

Het gebouw is geheel rolstoeltoegankelijk en is aangepast voor personen met een  lichamelijke handicap. 

Rechts op de pagina kunt u klikken naar een fotoreportage van het gebouw en het terrein.

Het troephuis wordt gebruikt door B.E. St. Joris Overijssel, een scoutingvereniging voor lichamelijk gehandicapten. Het troephuis en de scouting vereniging worden geheel gerund door vrijwilligers.

Voorzieningen
Het troephuis, dan wel blokhut, ligt op een eigen omheind ruim bosterrein met veel ruimte voor spelen en diverse activiteiten waaronder kamperen. Het gebouw is goed toegankelijk voor invaliden/gehandicapten. Toilet, sanitair en keuken zijn hiervoor aangepast. Mochten er H/L bedden nodig zijn dan worden deze gratis ter beschikking gesteld door de B.E. St. Joris Overijssel. Graag doorgeven bij de reservering.
Er kan gratis gebruik gemaakt worden van draadloos internet (wifi, wlan, wireless internet) alsmede Radio en DVD. Buiten is een kampvuurkuil en binnen is een openhaard (men dient zelf hout te regelen). Het aantal vaste slaapplaatsen bestaat uit 34 bedden (matrassen aanwezig: zelf linnen/dekens/ slaapzakken/kussens meenemen). Het aantal slaapplaatsen is eventueel uit te breiden door 14 extra aanwezige matrassen op de grond te leggen. Binnen mogen maximaal in totaal 80 personen overnachten (waarvan 50 personen zelf een matras/luchtbed moeten regelen).
U dient zelf voor EHBO materiaal te zorgen.
Buiten kan het terrein maximaal 80 kampeerders ruimte bieden. In overleg kan eventueel een direct naastgelegen weide gehuurd worden voor activiteiten. Voor kampeerders hebben we de beschikking over 2 tenten (8 pers.) en 1 grote groepstent (max. 18 personen), die gehuurd kunnen worden.
Activiteiten:
Voor  diverse activiteiten zijn te huur: pionierhout en touw, tonnen voor vlot, aanhangwagen voor vlot vervoeren. Prijzen op aanvraag vanaf € 15.00.

Ook kan Kentron-Noord outdoor activiteiten, zoals onder meer een klimwand, een tokkelbaan en boogschieten, rondom de blokhut verzorgen.

Rondom het troephuis
De directe omgeving van ’t troephuis is landelijk: bossen en weilanden (Zuurberg/Beuseberg). Vlakbij is de Holterberg met het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug gelegen. Rondom Holten kun je kanovaren op de schipbeek, zwemmen in twee openlucht zwembaden, bezoeken van de kinderboerderij Dondertman, leuke en leerzame natuur en bos kinder activiteiten doen waaronder bosdieren panorama (tip voor kinderkampen) op de Holterberg. Het troephuis is goed bereikbaar: ligt dicht bij de snelweg A1,het NS station ligt op 2 km afstand, een bushalte op ca. 1 km afstand. Tevens zijn in het centrum allerlei winkels en supermarkten te vinden. Ook is er in het centrum een gevarieerd horeca-aanbod.

 

Huren
Het Troephuis wordt in principe doordeweeks per nacht verhuurd en in het weekend van vrijdag tot en met zondag.
Dag-verhuur en verhuur van dagdelen is alleen last minute mogelijk.
Het troephuis wordt niet verhuurd voor feesten en partijen.
 
Voor beschikbaarheid raadpleeg  Kalender. Voor prijzen en huurinformatie raadpleeg Prijzen en Huren .
Troephuis "St. Jorisborch" | Liezenweg 9 | 7451NL | Holten